Klokan rudý

9. ledna 2010 v 19:56
Klokan rudý (Macropus rufus) je největší žijící vačnatec.

Popis

Samec klokana rudého dorůstá 1,4 m a váží až 85 kg, samice jsou se svou délkou pod 1,1 m a hmotností max. 35 kg viditelně menší než samci.

Kde ho najdeme?

Vyskytuje se ve velké části Austrálie, v největších počtech žije v otevřené savaně s lesík.

Potrava

Pasou se hlavně večer, spásají šťavnaté výhonky trav, byliny a listy, nejteplejší část dne tráví obvykle odpočinkem ve stínu stromů.

Stupeň ohrožení

Status iucn2.3 LC cs.svg
málo dotčený druh









Říše:živočichové (Animalia)
Kmen:strunatci (Chordata)
Podkmen:obratlovci (Vertebrata)
Třída:savci (Mammalia)
Podtřída:vačnatci (Marsupialia)
Řád:dvojitozubci (Diprotodontia)
Čeleď:klokanovití (Macropodidae)
Rod:klokan (Macropus)
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama