Tučňák kroužkový

9. ledna 2010 v 23:05
Tučňák kroužkový (Pygoscelis adeliae) je středně velký zástupce čeledi tučnákovitých. Patří mezi nejběžnější zástupce své čeledi, celkový počet jedinců se odhaduje na více než 5 milionů.

Popis

Dosahuje výšky kolem 30 - 50 cm a váhy až 5 kg. Typickým znakem tučňáka kroužkového je bílý kroužek okolo oka.

Kde ho najdeme?

Vyskytuje se v mořích okolo Antarktidy. Hnízdí ve velkých koloniích na pobřeží Antarktidy a na ostrovech Jižní Shetlandy a Jižní Orkneje.

Potrava

Hlavní část jeho potravy tvoří kril, ale kromě toho se živí i sépiemi, různými dalšími druhy měkkýšů a loví také malé ryby.

Stupeň ohrožení
Status iucn3.1 LC cs.svg
málo dotčený druh


Více fotek tučňáka kroužkového:




 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama